Home / Blog / Tips voor het starten van een klusbedrijf

Tips voor het starten van een klusbedrijf

Misschien ben je wel heel handig in allerdaagse klusjes, dan is het interessant om hierin voor jezelf een bedrijf te starten. Doordat mensen het steeds drukker hebben, worden klusjes als vloeren leggen, behangen, schilderen, terassen aanleggen steeds vaker uitbesteed. Een interessante branche om in te opereren dus. Maar wat moet je allemaal regelen als je een eigen klusbedrijf wilt beginnen en hoe kom je aan je klanten? In dit artikel geven we je enkele tips!

 

Inschrijven bij de KvK

Om het werk te mogen uitvoeren moet je ten eerste ingeschreven staan in het handelsregister, zodat je in het bezit bent van een Kvk- en belastingnummer. Hierdoor kan je ook investeringen in je bedrijf van je belasting aftrekken. Daarnaast geeft de KvK zeer nuttige tips voor startende ondernemers. Zo zijn er eens in de zoveel tijd presentaties en kan je altijd contact opnemen bij vragen.

 

Bedrijfsauto

Een must voor een klusjesman is een bedrijfsauto of busje. Dit is het uithangbord voor je bedrijf. Daarnaast heb je het ook hard nodig voor het vervoeren van de materialen. Aangezien dit vaak ook grote materialen zijn zoals een ladder, is het verstandig om een ruime bedrijfsauto of busje aan te schaffen. Dit is gelijk om uitgelezen mogelijkheid om je bedrijf te promoten door middel van reclame op het busje. Vernoem hierop ten minste de bedrijfsnaam, werkgebied, werkzaamheden en contactinformatie. Het aanschaffen van een bedrijfsauto is helaas niet goedkoop, ondanks dat je de auto zakelijk kan aanschaffen. Wanneer je eigen budget niet toereikend genoeg is, kan je gebruik maken van een autolening. Zo bestaan er diverse websites waar je je autokrediet kan berekenen.

 

Naamsbekendheid krijgen

Als klusjesman ben je vaak lokaal aan het werk in een vast werkgebied. Naast dat je je naamsbekendheid kan vergroten door de reclame op je auto, is mond-op-mond reclame het meest waardevol voor een lokale ondernemer. Zorg er dus voor dat je wat extra’s doet voor je klanten waardoor ze ambassadeur worden van jouw klusbedrijf!

 

 

Geef een reactie

Top