Home / Uncategorized / Autoverzekeringen de does en don’ts

Autoverzekeringen de does en don’ts

Bijna elke autobezitter heeft wel een verzekering voor zijn auto afgesloten. Echter zijn er niet zo heel veel maatschappijen die dit aanbieden. Wat kun je verwachten als je een verzekering afsluit en wat zijn eigenlijk de kosten hiervan?!

Don’t

Ten eerste is een autoverzekering verplicht. Dit staat in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Iets wat verplicht is in de meeste landen. Sluit je geen verzekering af, dan staan je minder leuke dingen te wachten als je van de weg af wordt gehaald. Er mag dan geen millimeter meer gereden worden. Dus je auto wordt in beslag genomen en deze zie je niet meer terug, totdat je je verzekering wel op orde hebt. Daarnaast krijg je een boete van 400 euro. Echter kan deze boete drie keer per jaar uitgedeeld worden wat betekend dat onverzekerd rijden je 1200 kan kosten.

DO

Dus het is van belang dat je je verzekerd als je een auto gaat kopen, of hij nu nieuw of tweedehands is. Er zijn verschillende aanbieders die nog aan acties doen ook. Zo kan je bijvoorbeeld een aantal maanden gratis verzekerd zijn als je die afsluit.  Het is belangrijk om de kosten van een autoverzekering berekenen omdat je hier snel kunt zien wat je in totaal per jaar en per maand gaat betalen. Want naast de benzine en wegenbelasting is dit ook een onderdeel van je auto die je elke maand geld gaat kosten. Naast de basisverzekering zijn er nog verschillende extra’s die je op kunt nemen in je verzekering. Denk hierbij aan inzittende verzekering, een verzekering tegen windschade en diefstal. Denk hierbij goed na over hoe jij je auto gaat gebruiken en wat jij fijn en veilig vindt. En denk na over of je een bekend of een vrij onbekende verzekeraar wilt. Eentje waarbij veel mensen al verzekerd zijn is over het algemeen misschien wel beter dan een goedkoop onbekend alternatief.  Je kunt dus maar beter voorbereid zijn.

http://www.hyss.be/tags/

Top