Home / Uncategorized / Verkeersongeluk; stappen die je direct dient te ondernemen

Verkeersongeluk; stappen die je direct dient te ondernemen

Door een fout van jezelf of een ander in het verkeer kan het zijn dat je te maken krijgt met een verkeersongeluk. Het is erg vervelend als je betrokken bent bij een verkeersongeluk. Indien je dit overkomt, zijn er enkele stappen die je direct dient te ondernemen. Op deze manier kun je het verkeersongeluk op een efficiënte en goede manier afhandelen. Wij informeren je hier graag over.

 • Informeer je verzekeraar
  Als je zelf het ongeluk hebt veroorzaakt, dan zal de schade worden betaald door jouw verzekeraar. Dit zal een negatieve invloed hebben op je schadevrije jaren. Het is mogelijk dat de premie die je maandelijks moet betalen stijgt.
 • Tegenstrijdig verhaal? Schakel de politie in
  Het is niet altijd nodig om de politie in te schakelen, maar indien er toch sprake is van een tegenstrijdig verhaal, is het wel van belang om dit te doen. Op deze manier voorkom je dat de situatie uit de hand loopt.
 • Zorg voor reparatie
  Is je auto beschadigd? Het is niet veilig om te blijven rijden in een auto die beschadigd is. Je kunt je autoruit laten repareren of een koplamp laten herstellen. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat het geen belemmering gaat vormen voor jou tijdens het rijden.
 • Zorg voor bewijs
  Het kan zijn dat een verkeersongeluk je overrompeld. Hierdoor is het mogelijk dat je vergeet hoe de situatie nu precies in elkaar zat. Door veel beeldmateriaal te verzamelen van de situatie, foto’s en video’s van de schade kun je de verzekeraar laten zien hoe het is gegaan. Dit is belangrijk om te bepalen wie aansprakelijk is.

Aan de hand van bovenstaande stappen is het hopelijk voor jou duidelijker welke stappen je dient te ondernemen indien er sprake is van een verkeersongeluk. Het is aan te raden om op zo’n moment rustig te blijven tot de belangrijkste zaken zijn geregeld.

Top