Veiligheid op de parking

Beschikt u over een eigen parking op uw bedrijf? Vooral bij landbouwbedrijven met grotere erven, waarbij de eigen woning veelal naast het bedrijf is gelegen, moeten rekening houden met verscherpte veiligheid. Aanrijdingen op het eigen erf komen zo nu en dan helaas voor. Soms zijn er zelfs kleine kinderen bij betrokken, die letterlijk over het hoofd worden gezien. Het risico zit ‘m vooral in de gebruikte voertuigen; denk aan tractoren, bedrijfsauto’s, aanhangers.

Veiligheid voorop

Baken het leefgedeelte van het erf zoveel mogelijk af. Door de plaatsing van enkele forse betonnen obstakels, die laag genoeg zijn om de voertuigen niet te beschadigen, maar hoog genoeg zijn om het signaal af te geven dat verder rijden niet toegestaan is en dat dus de grens bereikt is van de toegestane ruimte, waarborgt u op veilige en professionele wijze het leefgedeelte.

Kinderen zullen ook moeten leren dat zij niet voorbij deze betonnen objecten spelen, maar binnen de ruimte moeten blijven. Beschikt u over voldoende ruimte, creëer dan een afgesloten, kleine speelweide voor de kinderen, zodat privé en werk elkaar niet kruisen binnen hetzelfde terrein.

Betonnen markeer blokken koopt u op Varkensruggen.nl, hier treft u vele varianten en maten, geschikt voor vele toepassingen.

icon-whatsapp