Koppelingen

Hydraulische koppelingen voor vrachtwagens vereenvoudigen een snelle verbinding van de hydraulische slangen en de leidingen. Op die manier bent u verzekerd van een veilige en efficiënte werking. Ze worden ingezet als verbindingsstuk tussen een zogenaamde component (bijvoorbeeld een pomp of motor) en een hydraulische leiding of slang. Met een draaikoppeling vergroot u zelfs de bewegingsvrijheid van de componenten. Geen idee welke hydraulische koppeling u nodig hebt? Vraag dan zeker raad aan onze ervaren medewerkers.

Koppelingen

Aanzuigkoppelingen

Onze aanzuigkoppelingen werden speciaal ontworpen om de prestaties van pompen te maximaliseren en om ook in moeilijke omstandigheden een vlotte plaatsing mogelijk te maken. Voor optimale efficiëntie kan u deze kopen in een hoek van 45°, 90° en recht met buitendraad langs beide kanten of in een rechte versie. Kleine haaientanden verzekeren een stevige grip op de leiding. Deze hydraulische koppelingen zijn oersterk doordat ze uit massief messing of staal vervaardigd zijn.

Snelkoppelingen

Push-pullkoppelingen zijn zeer eenvoudig te koppelen dankzij de lichte veer. Deze koppelingen zijn vervaardigd uit carbonstaal dat inductiegehard is op zwaarbelaste plaatsen. Zo wordt lekkage en breuk vermeden. Uiteraard zijn zowel mannelijke als vrouwelijke koppelingen (met draad of wartelmoer) mogelijk. Daarnaast bieden omvat ons assortiment zowel mannelijke en vrouwelijke schroefkoppelingen en stofkappen.

Het schroefdraadtype van de aansluiting van onze hydraulische koppelingen is steeds BSP. BSP-koppelingen hebben een conus met een afdichtingshoek van 60° bij parallelle draden en een conus van 24° bij de conische draden.

Andere soorten hydraulische koppelingen

  • Kniekoppelingen 45° en 90°
  • Schotkoppelingen
  • Verbindingsnippels (zowel verloopnippels als dubbele nippels)
icon-whatsapp