Pompen

Voor een goede werking van hydraulische systemen is uiteraard druk en debiet nodig. Die wordt opgewekt door hydraulische pompen. Afhankelijk van de specifieke toepassing, het volume en de benodigde druk zijn er plunjerpompen, tandwielpompen of handpompen. Weet u niet welke soort pomp u nodig heeft? Aarzel dan niet om ons te contacteren en meer informatie in te winnen.

Pompen

Plunjerpompen met vast debiet

Een plunjerpomp is een volumetrische hydraulische pomp waarmee u met behulp van plunjers vloeistoffen van een lage naar een hoge druk brengt. U kan bij HYSS terecht voor (knie)plunjerpompen voor vrachtwagens van OMFB of Hydro Leduc met vast of variabel debiet.

Plunjerpompen met variabel debiet

Enkele van onze hydraulische pompen zijn ook verkrijgbaar met variabel debiet. Dit betekent dat de verplaatsing kan verhoogd of verkleind worden, afhankelijk van de nood. Pompen met variabel debiet zijn vaak energie-efficiënter omdat zowel de stroom als de druk beter afgestemd zijn op de last.

Tandwielpompen

Tandwielpompen zijn eenvoudige roterende volumetrische pompen die vaak worden ingezet bij kiepwagens. Vaak worden ze gebruikt onder relatief lage werkdruk. Bij een hoge druk komt een plunjerpomp over het algemeen beter tot haar recht.

Door hun eenvoud met een minimum aan bewegende onderdelen zijn tandwielpompen heel betrouwbaar en makkelijk te reinigen.

Handpompen

De hydraulische handpompen van HYSS worden vaak ingeschakeld als noodpomp bij bijvoorbeeld kleine kiepwagens. Ook bij een defect of panne kan de lading zo toch nog gelost worden. Er zijn dubbelwerkende en enkelwerkende handpompen. Elk model is steeds verkrijgbaar met of zonder hendel en de kraan is ook apart verkrijgbaar.

Pompen
Pompen
Pompen
icon-whatsapp