PTO en cabinebediening

De cabine van een vrachtwagen is naast de motor het kloppend hart van het voertuig. Dankzij slimme cabinebediening van topmerk OMFB bedient u in alle veiligheid de lier, de kipper of andere toepassing van uw vrachtwagen. En met onze betrouwbare PTO’s kan u in volle gemoedsrust uw taken uitvoeren. Meer weten over cabinebediening en PTO’s voor vrachtwagens? Stel al uw vragen via ons contactformulier.

PTO en cabinebediening

PTO’s en pompadapters voor vrachtwagens

PTO staat voor Power Take Off of krachtafnemer. Om de kraan, kipper of andere toepassingen op uw vrachtwagen of landbouwvoertuig te activeren, hebt u aandrijving nodig. Daarvoor zorgt de PTO. De Power Take Off brengt energie van de motor of versnellingsbak over naar de werktuigen. Voor een optimale werking is het essentieel de juiste PTO op uw vrachtwagen te installeren, afhankelijk van de versnellingsbak en de specifieke functie. U kan ook steeds bij HYSS terecht voor montage en onderhoud van uw hydraulische onderdelen.

Soorten PTO’s

Er bestaan zowel koppelingsafhankelijke als koppelingsonafhankelijke PTO’s. We leggen u de verschillen haarfijn uit.

Koppelingsafhankelijke PTO’s:

  • montage op handgeschakelde versnellingsbakken
  • enkel functioneel bij stilstand van het voertuig
  • laag gewicht maar stevig met een minimum aan onderhoud

Koppelingsonafhankelijke PTO’s:

  • vliegwiel van de motor of distributietandwielen fungeren als aandrijving
  • mogelijkheid tot inschakelen bij rijden en/of stationair draaien afhankelijk van montage
  • ontwerp laat grotere vermogens toe
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening
PTO en cabinebediening

Vermogensbehoefte van PTO’s voor vrachtwagens

De vermogensbehoefte van PTO’s varieert per toepassing. Sommige toepassingen vereisen een veel hoger vermogen dan andere.

Aarzel niet om meer informatie te vragen aan onze specialisten om te weten wat u juist nodig hebt.

Cabinebediening in vrachtwagens

Voor de bediening van uw systemen doen we een beroep op de besturingsmechanismen van het topmerk OMFB. Met hun slimme technieken voor cabinebediening voert u in alle veiligheid uw taken uit. Bij de joysticks uit de N-FORCE-serie kan u kiezen of de hendel terugkeert op automatische basis of met manuele bediening. Bij manuele bediening is er een versie met blokkering bij dalen en een bij dalen en stijgen. Zo voorkomt het systeem dat u de bedieningshendel per ongeluk indrukt en de hydraulische pomp van de kipper of een andere toepassing activeert. De besturing is steeds ergonomisch en intuïtief om accidentele handelingen te vermijden. Welke joystick u precies nodig hebt, hangt af van machine tot machine.

Voor een optimaal gebruiksgemak hebt u een ruime keuze aan bevestigingsmogelijkheden voor de bedieningshendels. De montagebakjes, -plaatjes en steunen zijn steeds compatibel met zowel de N-FORCE- als de N-GAGE-serie. U kan de bevestigingen zo installeren dat ze perfect op uw maat zijn afgesteld en u op en top ergonomisch kan werken. Op aanvraag monteren wij ook de cabinebediening voor u.

icon-whatsapp